Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Nefelejcs csoport

Bemutatkozás

Nefelejcs csoport

2018-2019-es nevelési év

 

Hársfa nevű óvodánkban a csoportok elnevezései kedves gyógynövények, virágok. Mi a nefelejcset választottuk. A kedves virág kék színét felnőtt dolgozóink munkaruhája is tükrözi, így minden óvodába járó kisgyerek és szüleik könnyen tájékozódhatnak, kik tartoznak egy csoportba.
A 28 ovis nemek közötti megoszlása ideális, 14 kislány és 14 kisfiú.
17-en készülnek iskolába. Az önállóság meglátszik csoportunkon, mert ügyesen öltöznek egyedül, pakolják az ágyakat alvás előtt és után, és ellátják a naposi teendőket. A tanulási folyamatba beépítjük azoknak a készségeknek, képességeknek fejlesztését, melyekre a sikeres iskolakezdéshez szükségük lesz. Differenciálva, az egyéni különbségeket figyelembe véve fejlesztjük a szükséges területeket. További segítséget kaphatnak a gyerekek logopédiai foglalkozáson, alapozó terápián és kutyás terápián.
A testnevelés foglalkozásokat heti 2 alkalommal az általános iskola tornatermében tartjuk, tavasszal pedig 10 alkalommal úszás oktatáson veszünk részt.

A tehetséggondozásra kiemelt figyelmet fordítunk, 5 tehetségműhelyben fejlődhetnek játékosan: zene, tánc, dráma, rajz, elme torna.

A csoportunkba járó gyerekek jól motiválhatóak, szívesen tanulnak új játékokat, szeretnek kézműveskedni.  A szülők partnerek a közös cél elérésében.

Nevelők: Dorosziné Szántó Erika óvodapedagógus
               Vörös Orsolya óvodapedagógus
                Puha Réka dajka