Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Bemutatkozás

A Halimbai Hársfa Óvoda, Mini Bölcsőde és Konyha többcélú, önálló intézmény.

1974. november 7-én nyitotta meg kapuit. A település adottságaiból kifolyólag a gyógynövény kultusz ápolása és átadása határozza meg arculatunkat (gyógynövény specifikus zöld óvoda).

Az intézményben négy különböző fejlesztő terápia valósul meg délelőttönként térítésmentesen a rászoruló gyerekeknek. A logopédiai fejlesztést és a kutyás terápiát utazó szakemberek biztosítják. A SNI gyermekekkel gyógypedagógus foglalkozik. A fejlesztő foglalkozás viszont saját óvodapedagógusunk által megvalósított terápia.

Hetente zajlanak a tehetség- műhely foglalkozások is. A nagycsoportos gyermekek hat műhelyben fejleszthetik erősségeiket. A gyermektánc, a zenei, a rajz, a dráma, a természettudományos és a sakkjátszótér tehetség-műhelyek szintén délelőtt működnek.

Valamennyi nagycsoportos részt vesz elme-torna szakköri foglalkozáson, melynek óvodánk (a helyi Általános Iskolával együtt) referencia intézménye. Tavasszal a nagycsoportosok úszótanfolyamon is részt vesznek, melynek költségeit 90%-ban az óvoda költségvetéséből finanszírozzuk.

Hitvallásunk: Feladatunknak tekintjük óvodánkban az érzelmi biztonságot nyújtó derűs, családias légkör kialakítását, ahol a gyermek személyi és tárgyi feltételek biztosítása mellett, játékba ágyazott tevékenységek során, életkori sajátosságainak megfelelően fejlődik. Ahogy a kertész által gondozott magból palánta, majd termést hozó növény lesz, szeretnénk, ha óvodásainkból egészséges, boldog, sikeres, az élet értelmét megtaláló, önálló, aktív életre képes felnőttek lennének, akik a társadalom hasznos tagjai, akik újra létrehozzák ezt a parányi, apró csodát, a GYERMEKET.

Szent kincs a gyermek teste, lelke, Szeretni kell azt melegen, És fölnevelni féltő gonddal, Hogy tiszta, jó, erős legyen!” (Szemlér Ferenc)

Kapcsolat

Halimbai Hársfa Óvoda, Mini Bölcsőde és Konyha
8452 Halimba, Bányász u. 18.

Óvodavezető: Kovács Attiláné

Telefon:
+36 88 237-010
+36 20 473-9018

E-mail:
harsfaovoda@halimba.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek-ig: 
6.30 - 16.30

Halimbai Óvodásokért Alapítvány

Bankszámlaszám: 73200093-11207407
Adószám: 18929964-1-19

Intézményi védőnő: Szalai Katalin

Intézményi orvos: Dr. Dávid Éva Rozália

Adatvédelmi tisztviselő: Gerlang Ferenc
Tel.: +36/30/6870-543
Email: iroda@gerlang.hu