Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Csipkebogyó csoport

Bemutatkozás


A 2018/19-es nevelési évtől csoportunk nagy örömmel vette fel a Csipkebogyó csoport nevet. Azért választottuk ezt a közismert gyógynövényt, mert a legtöbben ugyan kiemelkedő C-vitamin-tartalma miatt ismerik, mégis jóval többet tud ennél: gyulladáscsökkentő, vízhajtó hatású, ráadásul a zsírok felszívódását is csökkenti.
Őszi kirándulás során évek óta gyűjtünk csipkebogyót a közeli réteken, mely programra rendszeresen meghívjuk a szülőket is. Gyógyteaként vagy dekorációs termékként egyaránt felhasználjuk a termést.
 
A csoportban dolgozó felnőttek piros pólóval fejezik ki összetartozásukat. Ebben a nevelési évben 23 kisgyermek kezdte nagycsoportos óvodás életét csoportunkban.
Gyermekeink főleg 5-6 évesek, 16 kisfiú és 7 kislány alkotja a csoportot.

Gyógynövény specifikus zöld óvoda működésünk elősegítése érdekében sokat sétálunk, kirándulunk. Kert projektben veszünk részt a Dr. Szalai Miklós Emlékház Tankertjében. Sün Miklóska saját készítésű mese és kifestő teszi a gyermekek számára befogadhatóvá a gyógynövényes ismereteket és Dr. Szalai Miklós gyógyfüves pap életét, munkásságát. A tehetséggondozásra kiemelt figyelmet fordítunk, 4 tehetségműhelyben fejlődhetnek játékosan: zene, dráma, rajz, sakk.
Gyermekeink vidámak, érdeklődőek, befogadóak. A kézműves tevékenységekre, a mesékre és versekre egyaránt nyitottak. Gondolkodásuk kreatív, belső képi világuk színes, képzelőerejük szárnyaló. Leginkább szerepjátékokat szeretnek játszani. Szívesen vállalnak kisebb feladatokat, megbízatásokat is (naposi munka).
 
A csoportban dolgozó óvodapedagógusok:
Babosné Hock Márta
Módné Tóth Brigitta Aranka

A csoportban dolgozó pedagógiai asszisztens:
Orosz Katalin

A csoportban dolgozó dajka:
Szarka Jánosné